EVENEMENTEN BINNENKORT

Voor een totaaloverzicht van alle evenementen, zie voorstellingen!

OPENLUCHTTHEATERS IN NEDERLAND

Nederland telt ruim 60 openluchttheaters, waarvan er ongeveer 50 actief zijn. Deze theaters brengen jaarlijks in de periode Mei t/m September ongeveer 600 voorstellingen, die door 250.000 tot 300.000 bezoekers bezocht worden. 
Oorspronkelijk waren deze theaters veelal opgezet voor het brengen van groots opgezette toneelvoorstellingen in de openlucht. In de huidige tijd vindt u naast toneel een heel uitgebreid programma met kindervoorstellingen, concerten, cabaret, musicals, opera, klassiek, jazz, openluchtfilms, dans festivals (van african festivals tot moderne dance festivals) en zelfs toneelworkshops voor basisscholen.
Zowel amateurs als professionele groepen en artiesten treden op. Bekende artiesten en onbekende artiesten. Er is programma-aanbod voor jong en oud, modern en klassiek. Zowel voor reguliere theaterbezoekers als voor bezoekers die niet regelmatig een theater bezoeken geeft een voorstelling in de openlucht een bijzondere ambience en sfeer.

De Vereniging Nederlandse Openluchttheaters (VNO).
De VNO is een koepelorganisatie, die de belangen behartigt van een veertigtal aangesloten openluchttheaters, verspreid over geheel Nederland. Doel is de plaats van het openluchttheater in Nederland te versterken en uit te bouwen.

De vereniging zorgt voor publiciteit waarmee het fenomeen openluchtthater en het programma van de aangesloten openluchttheaters landelijk bekend wordt. De vereniging wisselt kennis en ervaringen tussen de theaters uit en geeft theaters adviezen en richtlijnen voor het opzetten en exploiteren van een openluchttheater. Daarnaast brengt de vereniging overheden, subsidiegevers, artiesten, theatermakers en impresariaten in kontakt met haar leden en omgekeerd.

 
Contact