EVENEMENTEN BINNENKORT

Voor een totaaloverzicht van alle evenementen, zie voorstellingen!
ZIT ER MUZIEK IN DE OPENLUCHTTHEATERS?

Velen zullen bij openluchttheaters al gauw aan toneelvoorstellingen denken.  Dat is niet zo verwonderlijk, want tot voor kort was, onder alle typen voorstellingen in deze theaters, het toneel de grootste categorie. De muziekvoorstellingen vielen toen nog in de één na grootste categorie.
Tegenwoordig zijn de rollen echter omgedraaid: de muziekvoorstellingen hebben de eerste plaats ingenomen (bijna 40 % van alle voorstellingen) en de toneelvoorstellingen de tweede  plaats (bijna 24 %). Daarna volgen de jeugdvoorstellingen en de cabaretprogramma’s.

Dat er blijkbaar muziek in de Nederlandse Openluchttheaters zit, moge duidelijk zijn. Een groot deel van het publiek weet reeds, dat een concert in de buitenlucht een speciale dimensie aan de muziek geeft. Wat dat speciale precies is, valt moeilijk te beschrijven, en er is maar één manier om daar achter te komen: namelijk door zélf een concert in een openluchttheater te bezoeken.

Wat de muziek zelf betreft, is er voor elk wat wils: het muzikale aanbod varieert onder andere van symfonische blaas-muziek tot popmuziek, van country tot jazz en van shanty tot reggae.

Over geheel Nederland zijn openluchttheaters verspreidt en om er achter te komen of er bij u in de buurt een concert plaats vindt, kunt u het beste de site van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters raadplegen: www.openluchhttheaters.nl. Op deze site staan  de data van de concerten vermeld, evenals de aanvangstijden, de prijzen en een link naar het desbetreffende openluchttheater. Vanzelfsprekend staan eveneens de andere voorstellingen op deze site vermeld.>> terug naar overzicht
 
Contact