EVENEMENTEN BINNENKORT

Voor een totaaloverzicht van alle evenementen, zie voorstellingen!
VIER DE ZOMER IN DE OPEN LUCHT

Muziek, cabaret, toneel, theater, magie... er is deze zomer veel te zien in de openluchttheaters op de mooiste plekjes in Nederland. Een programma dat zich uitstrekt van Leek in Groningen tot Valkenburg in Limburg en van Bloemendaal aan de kust tot in Winterswijk, niet ver van de grens met Duitsland.

Een variatie aan voorstellingen voor jong en oud met voor ieder wat wils. Een korte impressie van wat u in juli en augustus in de openluchttheaters kunt verwachten.

Festivals

Ook het openluchttheater kent een veelvoud aan festivals zoals het Afrika festival in Hertme, dancefestival Have a Nice Day en het Ongekend Goed muziekfestival in Eibergen, het ParkVibes festival in Nijmegen en het drie dagen durende Pasar Malam begin augustus in Tegelen. Maar ook de Japanse Dag met o.a. Peter Faber in Zeist en het Blommenkinders festival in het onlangs heropende Vrouwenhof in Roosendaal mogen genoemd worden. Liefhebbers van folk kunnen zich opmaken voor de Ierse Avond eind agusutus in Nijverdal. Speciale aandacht voor de 12e editie van het Windstrekenfestival op 31 augustus in Lochem met het laatste openluchtconcert in de afscheidstournee van Girls Wanna Have Fun (14 girls die hun sporen meer dan verdiend hebben) en tributes aan Johnny Cash, Neil Young en ZZ-Top.

Muziek

Voor de popliefhebber is er volop keus met o.a. een mini-tour van Blaudzun in Heeswijk-Dinther, Bloemendaal (en in september in Eibergen), optredens van Van Dik Hout in Losser, Milow in het Amsterdamse Bos, The Woodstock Experience in Gendringen, Led Zeppelin Tribute Steeler en de LSB Experience in Nijverdal, Pink Floyd tributes in Valkenburg met Pink Project en in Mariahout met de Pink Floyd Sound. Voor liefhebbers van salsa speelt de Big Salsa Band op 29 augustus in Zeist. Wereldmuziek door Eric Vaarzon Morel in Valkenburg en de Desperados BFDM in Soest. Jazz in o.a. Heeswijk-Dinther en Zeist.

Toneel

In juli beginnen de try-outs van het gerenommeerde Shakespearetheater in Diever met in augustus de première, gevolgd door een aanzienlijke reeks voorstellingen. In Lochem Spaans Benauwd, Cyrano de Bergerac in augustus in Heeswijk-Dinther, De Laatste Zomer van juli tot en met september in het Amsterdamse Bostheater en eind augustus de start van Exodus aan de Schelde in Bergen op Zoom, een verhaal over het kleine leed in de grote oorlog.

Cabaret & Kleinkunst

Een opkomend genre in de openluchttheaters met deze zomer stand-up comedy met o.a. Leon van de Zanden in Mariahout, Festival des Jeunes Artistes in Valkenburg en André Manuel in Heeswijk-Dinther.

Jeugd & Familie

Voor de allerkleinsten gaat Dirk Scheele in juli naar Soest, Losser, Velp en Bloemendaal en in augustus naar Overloon en Mariahout. Ook Hakim maakt een mini-tour met De Grote Poepshow. De hilarische familievoorstellingen van Hilaria komen naar Velp, Mariahout en Heeswijk-Dinther. De Kleine Zeemeermin zwemt in juli rond in Noord-Brabant. Maar ook voorstellingen van de bekende verhalen als Ronja de Roversdochter en De Nieuwe Kleren van de Keizer zijn in diverse openluchttheaters te zien. Niet te vergeten Opera Anders met Oren op Steeltjes in Eemnes voor een interactieve kennismaking met wat ooit volksvermaak nummer 1 was: opera.

Kortom beleef het buiten op de mooiste plekjes van Nederland met een ongekende sfeer en gezelligheid. Het openluchttheater: een unieke belevenis! 

Voor meer informatie over de openluchttheaters in Nederland (locaties, programma s en kaartverkoop): WWW.OPENLUCHTTHEATERS.NL >> terug naar overzicht
 
Contact